3D Scannen op maat

 
Scan_Package_BASIC.jpg

Basic

3D SCAN:

Resolutie : Goed

Scan hoek : Een-zijdig

Kleur (Texture) : Nee

3D Print ready : Ja

3D file types : .STL .OBJ

.

OBJECT:

Minimaal : 4 x 4 x 4 cm

Maximaal : 20 x 20 x 30 cm

Reflectief object : Nee

Flexibel object : Nee

.

BASIC 3D SCAN

€80,- (ex. btw)

Scan_Package_PREMIUM.jpg

Premium

3D SCAN:

Resolutie : Hoog

Scan hoek : Meer-zijdig

Kleur (Texture) : Nee

3D Print ready : Ja

3D file types : .STL .OBJ

.

OBJECT:

Minimaal : 4 x 4 x 4 cm

Maximaal : 25 x 25 x 35 cm

Reflectief object : Nee

Flexibel object : Nee

.

PREMIUM 3D SCAN

€160,- (ex. btw)

Scan_Package_VRIJE_VORM.jpg

Vrije vorm

3D SCAN:

Resolutie : Hoog

Scan hoek : Meer-zijdig

Kleur (Texture) : Ja

3D Print ready : Ja

3D file types : .STL .OBJ (en meer)

.

OBJECT:

Minimaal : 1 x 1 x 1 cm

Maximaal : Onbeperkt

Reflectief object : Minimaal

Flexibel object : Minimaal

.

VRIJE VORM 3D SCANNEN

€60,- per uur (ex. btw)

 
D3D_Text_white-alpha-bold.png
 
 

 

Digitaliseren tot in de details

Duplicate 3D maakt gedetailleerde 3D scans op maat. Voor elk project is een ander level van detail geschikt.

Wilt u een voorwerp 3D scannen en in een klein formaat geprint hebben door een 3D printer? Dan kunt u voor een lagere resolutie 3D scan kiezen. Heeft u een object met veel detail. Dan adviseert Duplicate 3D vaak om voor een hoge resolutie 3D scan te gaan, zodat alle details ook weer terug komen in het 3D model.

Het bepalen van de resolutie is sterk afhankelijk van; wat u met het de 3D scan wilt doen en wat het object is.

Het is ook mogelijk een halve of gedeeltelijke 3D scan te laten maken. Als de onderkant van een voorwerp niet van belang is om te scannen. Hoeft het niet gescand te worden.

Dit neemt minder tijd in beslag en worden de kosten lager. Wilt u weten welke resolutie u nodig heeft? Neem dan contact op.

3D Scan Rijksmuseum 02

Een 3D scan laten maken op locatie.

De techniek die Duplicate 3D gebruikt om objecten te scannen word photogrammetry genoemd.

Een object wordt door middel van hoge-resolutie foto's verwerkt tot een 3D model. Omdat fotografie aan de basis ligt kunt u bijna alles laten inscannen dat met het blote oog zichtbaar is. Een klein onderdeel ter grote van een peperclip of een voorgevel van een huis.

Duplicate 3D kan met deze techniek ook op locatie 3D scans maken. Zo is het het mogelijk om van objecten een 3D scan te makendie niet verplaatst kunnen worden, bijvoorbeeld museum stukken of een vast staand beeldhouw werk.

3D scan compilation
 

kwaliteits-check ✓

 
 

Hoe zorgt Duplicate 3D samen met u voor de beste kwaliteit?

Om de beste kwaliteit 3D scan te krijgen heeft Duplicate 3D deze kwaliteits-checks. 
Deze checks zijn gemaakt om u te adviseren wat de limiten zijn van 3D scannen. Duplicate 3D denkt graag met u mee. Als u twijfelt of uw object gescant kan worden in de gewenste kwaliteit kunt u altijd contact op nemen.

 

✓ Reflectief en doorzichtig matriaal.

Net als bij een spiegel, waar alleen de reflectie zichtbaar is is dat bij objecten van bijvoorbeeld glas, gepolijst metaal of objecten met een lak laag ook het geval. Dit kan de kwaliteit van een 3D scan sterk beïnvloeden. En in enkele gevallen het 3D scan onmogelijk maken.

Om reflectie te minderen kan er poeder op het object worden strooit om het oppervlak dof te maken. Duplicate 3D doet dit uiteraard na overleg met u. Het poeder kan na het 3D scannen weer verwijderd worden.


✓ Bewegelijke objecten.

Omdat Duplicate 3D gebruik maakt van photogrammetry, is een 3D scan opgebouwd uit verschillende moment opnames die bij elkaar een 3D model maken. Objecten die tussendoor veranderen van vorm, kunnen de kwaliteit van het eindresultaat verminderen.

Voor een zogeheten 3D-Selfie waarbij een 3D scan van een persoon wordt gemaakt is Duplicate 3D nog bezig met het ontwikkelen van een passende techniek.


 ✓ Egale oppervlaktes.

3D scannen is het beste geschikt voor organische vormen. Waar veel textuur in het object zit, geeft de 3D scan het meest accurate resultaat. Het scannen van objecten die weinig textuur, zoals een egale bal kunnen er oneffenheden ontstaan.

Duplicate 3D doet er natuurlijk alles aan om goed te adviseren wat er gedaan kan worden om een zo accuraat mogelijke 3D Scan te krijgen. 

Enkele gevallen wordt er geadviseerd om het object door Duplicate 3D te laten modelleren. Dit gaat meestal om niet-organische vormen.


3D Design

Crushed Espresso Cup Design

Duplicate 3D geeft de mogelijkheid om uw object na het 3D scannen te bewerken. Ook als u een geheel nieuw ontwerp er uit de 3D scan wilt laten ontstaan.

Een 3D Ontwerp van de grond af.

Een 3D scan is niet altijd voor de hand liggend. In enkele gevallen kan het gaan om een object met niet-organische vormen. Dan is het object na modelleren vaak een beste optie.

Graag denkt Duplicate 3D met u mee om een passende oplossing te vinden voor uw vraag.


 

Toepassingen

Een 3D model van Duplicate 3D kan op verschillende manieren worden aangepast. Voor elke toepassing is een andere vorm van optimalizatie nodig. Duplicate 3D wil daarom graag weten wat het doel is van een 3D scan of ontwerp. Zo kan het beste reseltaat aangeleverd worden.

 

Digitale archivering

Objecten die van historische waarden zij kunnen worden gedigitaliseerd en bekeken worden zonder het stuk telkens weer uit de opslag te halen. 

Ook kunnen deze digitale archieven van belang zijn voor de volgende generatie. Om te kunnen zien hoe een object er uit heeft gezien op het moment dat het was gescand.

Online presentatie

Met de laatste ontwikkelingen op gebied van 3D viewers op internet

Kunnen 3D modellen online gepresenteerd en interactief bekeken worden. 

Dit geeft de kijker 360 graden-vrijheid, om uw 3D model te bekijken op uw website. Met de techniek van Sketchfab kan een 3D model net als een video "embedded" worden verwerkt.

Toepassing_3DPrint_16-9.jpg

3D Printen

Door het snel kunnen maken van prototypes en de creatieve vrijheid dat het bied. Is 3D printen enorm in populariteit gestegen.

Duplicate 3D maakt 3D scans en modellen die geschikt zijn voor 3D printen. 

Het laten 3D printen kan verschillende materialen:  

Enkel-kleurig kunststof, Metaal en Zandsteen in kleur

 

Visual effects

Bij computer gegenereerde beelden worden 3D elementen vaak toegepast.

3D scans zijn ideaal om fotorealistische 3D renders te maken. Hierom is het een veel steeds meer voorkomende methode om 3D modellen te genereren voor games en animaties.

Texture-maps als Diffuse, Bump en Reflectie maps zijn uiterst belangrijk. Duplicate 3D kan deze ook aanleveren op aanvraag.

 

 

Service Tarief

De prijs bepaling van een 3D scan is afhankelijk van de tijd dat het 3D scan proces duurt. De resolutie, de toepassing en of het een volledige of halve 3D scan is zijn factoren die bepalen hoe veel tijd het kost om een 3D scan te maken.

Het tarief van Duplicate 3D is €60,- per uur voor het 3D scannen van een object en het 3D ontwerpen. Het eerste half uur nabewerking van de 3D scan is gratis.

 

 

3D Scannen


Scan resolutie Prijs

BASIC - 3D scan €80,- Meer informatie

PREMIUM - 3D scan €160,- Meer informatie

VRIJE VORM - 3D scan €60,- per uur Meer informatie
Kleur/Textuur €60,- per uur
3D Ontwerpen €60,- per uur
...................................... ... ............ .............. ..........................

Prijs ex. btw

 

3D Ontwerpen


Ontwerpen Prijs tijd

3D Ontwerpen €60,- v.a. 1 uur
......................... ... ............ .......... .......

Prijs ex. btw

 

Email naar sander@duplicate3d.com voor een vrijblijvende offerte.